Welcome to milord   Click to listen highlighted text! Welcome to milord Powered By GSpeech

Pozivamo Vas da sa svojim izlaganjem sudjelujete na 8. međunarodnom znanstvenom skupu srednjovjekovne arheologije Instituta za arheologiju Viteški redovi i njihovo naslijeđe / Military Orders and Their Heritage u organizaciji Instituta za arheologiju u Zagreba i Instituta za povijest Sveučilišta u Segedu, 9. i 10. studenog 2022. godine u predavaonici Instituta za arheologiju na adresi Zvonimirova 6.

Cilj skupa je predstaviti novija istraživanja vezana za prisutnost i djelovanje viteških redova te razvoj i mijene njihovih lokaliteta, od njihova dolaska sredinom 12. stoljeća pa sve do odlaska ivanovaca, kao i njihovo naslijeđe koje se može pratiti sve do suvremenosti. Skupom se namjeravaju zahvatiti povijesna, arheološka i povijesno-umjetnička istraživanja, ali također i etnološka i kulturnoantropološka, bioarheološka, arheobotanička i srodnih struka. Poseban naglasak će biti na interdisciplinarnim istraživanjima.

Službeni jezici skupa su hrvatski i engleski. Predavače na hrvatskom jeziku molimo da naslov i sažetak izlaganja pošalju na hrvatskom i engleskom jeziku, a da im PowerPoint prezentacija bude na engleskom jeziku. Predviđeno trajanje izlaganja je 20 minuta.

Molimo da prijavu izlaganja pošaljete do 1. rujna na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Prijava treba sadržavati sljedeće: ime i prezime i titulu, adresu ustanove zaposlenja, e-mail adresu te naslov izlaganja i sažetak od 200 do 300 riječi na hrvatskom i engleskom jeziku. Sažeci izlaganja bit će objavljeni na mrežnoj stranici Instituta za arheologiju, odnosno projekta milOrd.

U ime Organizacijskog odbora

Juraj Belaj

 

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech